Numele de familie poate fi uneori puțin greu de suportat. Cu toate acestea, Julia de Funès și Sophie Galabru au succes în cariera de… filosoafe.

În ciuda apropierii dintre cei doi actori legendari, femeile nu s-au cunoscut multă vreme. Prima întâlnire a avut loc acum 4 luni, când Julia a invitat-o pe Sophie la un prânz.

„A fost copleșitor să aflăm că sunt atât de multe asemănări în viața noastră”, afirmă Sophie Galabru. Pe lângă faptul că ele exercită aceeași profesie, locuiesc în Paris, iar soții lor sunt analişti financiari.

Inclusiv la ședința foto pentru Paris Match au venit îmbrăcate aproape la fel, „o pură întâmplare”.

„Sunt mult mai puțin amuzantă decât bunicul meu”

„E complicat să intri în lumea academică atunci când te cheamă De Funès sau Galabru. În plus, sunt mult mai puțin amuzantă decât bunicul meu”, a spus Julia de Funès.

Mi se întâmpla să-i citesc bunicului meu texte filosofice și el își pierdea repede răbdarea. „Nu înțeleg nimic pentru că voi, filosofii, nu răspundeți niciodată clar la întrebări”, îmi replica.

Sophie Galabru:

„Poate că, în mod inconștient, alegând filosofia, am putut să răzbun discreditarea nedreaptă a bunicului meu din timpul carierei și să demonstrez că nu suntem doar o familie de clovni”, a întărit Julia de Funès.

Michel și Louis, în „Jandarmul și jandarmerițele”

Doctor în Filosofie, Julia de Funès este copilul cel mare al lui Olivier de Funès, fiul actorului Louis de Funès. Ea deține un master în Filosofie, obținut în 2002 la Universitatea Paris-Nanterre, și un master în Resurse Umane, la Institutul de Management Social (IGS) din Paris, în 2005. Teza ei de doctorat în filosofie: „De la identitatea personală la autenticitate: între reprezentare și mimetism”.

De Funès a scris mai multe lucrări pentru a denunța practicile manageriale ale companiilor. În 2017, a publicat „Socrates în țara procesului” și, în 2018, „La comédie (in)humaine”. A produs și prezentat programul zilnic „Fericirea după Julia”, difuzat la France 5. A găzduit o rubrică de filosofie la BFM, în cadrul programului Club Media RH.

Julia de Funès

Conferențiar și doctor în Filosofie, profesor și autoare, Sophie Galabru, este fiica lui Jean, fiul cel mare al lui Michel Galabru. Deși a luat lecții de actorie timp de doi ani cu tatăl ei, profesor de teatru, a ales să exploreze o altă cale.

„Poate o să urc într-o zi pe scenă”

Profesor asociat și doctor în Filosofie, ea predă într-un liceu din Yvelines și la Universitatea Paris 1 Sorbona.

Sophie a obținut doctoratul în filosofie în 2018, la Sorbona. În 2022, a publicat eseul „The Face of our Angers (Cum arată fricile noastre), distins cu „Premiul Cartea de Filosofie pentru Liceu”. Anul trecut, a scris „Making Family” (Cum facem o familie).

Sophie Galabru nu exclude să urce o zi pe scenă: „Totul va depinde de ce mi se oferă și cu cine”, a declarat ea, într-un interviu pentru Quest France.

Sophie Galabru, cu bunicul ei

Doar doi „jandarmi” mai trăiesc

Celebra serie a jandarmilor a conținut 6 filme:

  • Jandarmul din Saint-Tropez (1964)
  • Jandarmul la New Zork (1965)
  • Jandarmul se însoară (1968)
  • Jandarmul la plimbare(1970)
  • Jandarmul şi extratereştii (1979)
  • Jandarmul și jandarmerițele (1982)

Actorii care au jucat rolul jandarmilor în toate filmele au încetat din viață:

  • Louis de Funès (n. 1914 – d. 1983) – sergentul-șef Ludovic Cruchot
  • Michel Galabru (n. 1922 – d. 2016) – plutonierul Jérôme Gerber
  • Christian Marin (n. 1929 – d. 2012) – jandarmul Albert Merlot
  • Guy Grosso (n. 1933 – d. 2001) – jandarmul Gaston Tricard
  • Michel Modo (n. 1937 – d. 2008) – jandarmul Jules Berlicot

A murit și Jean Lefebvre (n. 1919 – d. 2004 – jandarmul Lucien Fougasse), care a făcut parte din distribuția primelor 4 producții, și Jean Pierre Rambal (n. 1931 – d. 2001 – jandarmul Taupin), care a jucat doar în „Jandarmul și extratereștrii”.

Michel Galabru (centru), Louis de Funès (dreapta), Patrick Préjean (al doilea de la stânga) și Maurice Risch (stânga), în „Jandarmul și jandarmerițele”

Maurice Risch, 81 de ani, care a jucat în ultimele 2 filme, și Patrick Prejean, 79 de ani, prezent doar în „Jandarmul și jandarmerițele”, sunt singurii supraviețuitori.

Foto: colaj Profimedia/ Facebook

 
 

Urmărește-ne pe Google News