„Inamicul şi-a folosit din nou dronele împotriva Kievului, care au pătruns în capitala Ucrainei în mai multe valuri și din direcții diferite”, a declarat șeful administrației militare a Kievului, Serhii Popko.

Potrivit lui Popkov, toate dronele lansate de ruși asupra Kievului au fost distruse și nu au fost raportate pagube sau victime.

Alertele de raid aerian pentru Kiev şi regiunea cu același nume au fost anunţate de trei ori în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, însumând mai mult de cinci ore.

Forţele aeriene ucrainene au anunţat apoi că Rusia a atacat cu 87 de drone kamikaze şi patru rachete, iar unitățile de apărare antiaeriană au distrus 56 de drone şi două rachete.

Primarul orașului Odesa, Ghennadi Truhanov, a raportat mai multe explozii în urma noului atac aerian efectuat de ruși. Exploziile au fost cauzate de drone, care au vizat depozite și camioane. O persoană a fost rănită, notează Ukrainska Pravda.

Guvernatorul regiunii Herson, Oleksandr Prokudin, a declarat duminică dimineaţă, pe Telegram, că un civil a murit şi 15 au fost răniţi în atacurile efectuate de ruși în ultimele 24 de ore.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut recent ca Ucraina să fie apărată de aliații din NATO precum Israelul. Ulterior, purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh, a declarat că SUA nu vor permite României și Poloniei, state membre NATO, să doboare ținte rusești în apropierea graniței cu Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News