“Putem spune că este vorba despre baroni locali (…) care au legături cu aceste firme. Persoana despre care vorbesc este activă politic în România. La Deutsche Welle vom oferi, zilele următoare, mai multe informații”, a subliniat jurnalista DW la Digi24.
Jurnalista a mai afirmat: “Am reușit să aflu, deocamdată, de la oamenii care au fost aduși de aceste firme, de la sindicatele care se ocupă de consilierea lor, din păcate nu și de la firmele care racolează oameni în România și care îi țin aici în condiții improprii pentru locuit”.
Alina Kuhnel a dezvăluit că “o parte dintre acești subcontractori au fost condamnați în urmă cu trei-patru ani”. Ea a explicat: “A avut loc un proces la Duisburg, numit atunci de presă «războiul mafiei abatoarelor» în care principalul acuzat, un om de afaceri german, a fost condamnat la 7 ani de închisoare!
Jurnalista a detaliat: “Era vorba despre evaziune fiscală de 20 de milioane de euro. Au fost condamnați cel puțin și trei români din firme de intermediere. Al patrulea a reușit să plece, a ajuns în România, și-a schimbat identitatea, găsit de Interpol, a decis să se sinucidă”.
Totodată, Alina Kuhnel a spus că are documente care arată că muncitorii români aflați în carantină sunt informați că-și vor primi doar 60-70% din salariu, deși statul german suportă cheltuielile în întregime.
Cel puțin o mie de români sunt infectați cu noul coronavirus în Germania, cei mai mulți dintre ei, la un abator Toennies din landul Renania de Nord-Westfalia.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!