Jurnalistul elvețian Guillaume Briquet a fost atacat și rănit de soldații ruși în regiunea Nikolaev din sudul Ucrainei. Veștile au fost anunțate chiar de Briquet pe pagina sa de Facebook.

„Rănit de un comando rusesc”, a scris fotoreporterul duminică, alături de o fotografie cu fața însângerată. Alte imagini surprind legitimația de jurnalist cu sânge pe ea și gaura unui glonț în parbrizul mașinii.

Potrivit publicației ucrainene Ukrainska Pravda, jurnalistul se afla în mașina sa, mergând în direcția Nikolaev. Vehiculul său era marcat în mod clar „Presse”, după cum se poate vedea într-o altă fotografie. Cu toate acestea, mașina blindată a fost atacată „de la mică distanță” de militari ruși, relatează publicația.

Mașina jurnalistului elvețian. FOTO: Twiter

Mai multe gloanțe au trecut prin parbriz, iar jurnalistul a suferit răni la față și la antebraț. El a fost dus la un spital din Kirovograd.

Publicația ucraineană mai spune că elvețianului i-au fost luate pașaportul, 3.000 de euro, obiecte personale, materiale fotografice și un laptop. Briquet nu a confirmat deocamdată aceste informații.

Nu este primul jurnalist ajuns în bătaia focului militarilor ruși. Săptămâna trecută, o echipă de televiziune de la postul britanic Sky News a fost atacată în apropiere de Kiev.

După cum a relatat vineri corespondentul pe site-ul Sky News, echipa sa a fost atacată cu focuri de arme automate în timp ce se deplasa în nord-vestul Kievului, în apropierea unui punct de control ucrainean. În înregistrarea video difuzată de Sky News se pot auzi atât reporterii, cât și focurile de armă.

Corespondentul Stuart Ramsay a fost rănit, iar cameramanul său a fost împușcat de două ori în vestă, a precizat televiziunea. Cu toate acestea, ambii au scăpat fără răni majore.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia 

Urmărește-ne pe Google News