Duma de Stat a început să analizeze un proiect de lege care interzice „ideologia fără copii”, un termen promovat intens de câțiva ani încoace de oamenii regimului Putin. „Propaganda fără copii” trebuie interzisă pe internet, în mass-media, în filme și în publicitate, insistă el, susținând chiar că există o campanie de intimidare pe rețelele sociale împotriva femeilor însărcinate și a familiilor cu mulți copii.

400.000 de ruble (3.864 de euro) pentru persoane fizice, 800.000 de ruble pentru funcționarii de stat și până la 5 milioane de ruble (48.310 euro) pentru persoane juridice sunt amenzile prevăzute. Pe lângă amenzi, străinii vor primi până la 15 zile de arestare și deportare din țară.

Ekaterina Mizulina este una dintre cele care promovează intens „valorile familiei”. Însă a fost pusă în dificultate de o jurnalistă de la 74.ru, care a întrebat-o de ce nu are copii. Evitând să răspundă direct, ea spus că „nu discută despre viața personală”.

Mizulina a apelat, apoi, la polițiștii în civil. I-au cerut jurnalistei să-și arate pașaportul, i-au făcut o fotografie, iar ulterior au interogat-o.

În februarie, Vladimir Putin le-a cerut rușilor să aibă mai mulți copii. „Dacă vrem să supraviețuim ca grup etnic, cel puțin doi. Trei – pentru a ne extinde și dezvolta”.

Daily Star a scris recent că, de la începutul anului, Alina Kabaeva, cunoscută drept amanta lui Putin, cu care președintele ar avea doi copii, nu mai e în grațiile liderului rus.

„Katia Mizulina este complet pe gustul lui Putin”, a declarat Olga Romanova, militantă rusă pentru drepturile omului. „Tipul ăsta de Barbie i s-a potrivit întotdeauna foarte bine”, a adăugat Romanova.

Ekaterina Mizulina, 39 de ani, director executiv al Centrului Național de Ajutor pentru Copii și membru al Camerei Civice a Federației Ruse, a fost prezentată ca „noua amantă” de la Kremlin.

Vladimir Putin a fost căsătorit cu Liudmila Putin, cu care are două fiice, Maria şi Ekaterina. Mariajul s-a rupt în iunie 2013.

Urmărește-ne pe Google News