Bărbați înarmați au intrat în casele jurnaliștilor Iulia Olhovskaia și Liubov Ciaika, a editorului pensionat Mihailo Kumok și a redactorului-șef al ziarului Melitopolski Vedomosti (n.r. – Gazeta de Melitopol), Ievhen Borian, „i-au luat și i-au dus într-o direcție necunoscută”. Incidentul a fost raportat în jurul orei 8.00.

„Tata a fost răpit de ocupanți, în această dimineață… Până acum nimeni nu a putut lua legătura cu ziariștii răpiți. Eu sunt în siguranță”, a transmis Tatiana, fiica lui Mihailo Kumok, într-o postare de pagina sa de Facebook.

Melitopolski Vedomosti este considerat cel mai important ziar și site web din regiune. Beneficia de o tipografie proprie.

După trei ore, Ana Medved, directorul MV Holding, a transmis că trei jurnaliști au fost eliberați. Mihailo Kumok, jurnalist pensionat, dar reprezentantul editorului în conducerea trustului, este în continuare de negăsit. „Sperăm că va fi liber în câteva ore”, a spus Medved.

Melitopol, oraș cu 150.000 de locuitori din sudul Ucrainei, regiunea Zaporojie, aflat între Crimeea și orașul-port Mariupol, a fost capturat de trupele ruse, după lupte intense cu forțele locale.

Ivan Fedorov, 33 de ani, primarul orașului, răpit de forțele ruse pe 11 martie, a fost eliberat după șase zile.

Pe 15 martie, la Berdyansk, tot în regiunea Zaporozhye, a dispărut jurnalista Victoria Roșchina. Locul în care se află nu este încă necunoscut.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News