Rusia a devenit din ce în ce mai ostilă față de Meta după ce Moscova și-a trimis armata în Ucraina în februarie 2022. Principalele platforme de socializare ale companiei americane conduse de Mark Zuckerberg – Facebook și Instagram – au fost ambele interzise la scurt timp după începerea conflictului, iar Meta a fost ulterior găsită vinovată de „activități extremiste” în Rusia.

Ministerul de Interne al Rusiei a deschis o anchetă penală asupra lui Stone la sfârșitul anului trecut, fără a dezvălui acuzațiile care i se aduc.

Luni, Tribunalul districtual Basmanny din Moscova a precizat că Stone a fost acuzat de „promovarea activităților teroriste, îndemnuri publice la activități teroriste, justificarea publică a terorismului sau a propagandei legate de teroris și de îndemnuri publice la activități extremiste”.

Instanța a mai anunțat că Stone a fost adăugat pe lista persoanelor date în urmărire atât în Rusia, cât și la nivel internațional.

Meta nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters, în timp ce Stone a refuzat să comenteze.

În martie 2022, Comitetul rus de Investigații a declarat că a deschis o anchetă penală cu privire la „acțiunile ilegale ale angajaților Meta” și l-a menționat pe Stone, afirmând că acesta „a ridicat pe platformele sale interdicția de a fi lansate apeluri la violență împotriva armatei ruse ” și că, astfel, incita la „activități extremiste”.

Citiți și:

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul dintre Ucraina și Rusia

 
 

Urmărește-ne pe Google News