„Am decis respingerea solicitării ministrului Justiției cu privire la posibilitatea revocării din funcție a procurorului-șef al DNA. În zilele următoare, hotărârea va fi transmisă decidenților. Motivarea va fi una amplă, asumată și în mod categoric una de ordin tehnic”, a spus vicepreședintele CSM, Codruț Olaru.
Decizia este, însă, una consultativă. Acum, Klaus Iohannis va decide dacă o va revoca sau nu pe Kovesi din funcție. Președintele României și-a declarat deja susținerea față de șefa DNA.
Toader și Kovesi şi-au prezentat punctele de vedere, în cadrul şedinţei de la CSM, ministrul Justiției prezentând, încă o dată, cele 20 de argumente pentru care a făcut propunerea de revocare a șefei DNA.
În replică, Laura Codruţa Kovesi a afirmat că motivele invocate de ministru sunt „nereale, nedovedite în niciun fel, netemeinice şi unele dintre ele sunt simple susţineri care nu se confirmă cu nimic din realitate”.
Tudorel Toader a cerut revocarea Laurei Codruța Kovesi, în data de 22 februarie a.c., când a prezentat – la sediul Ministerului Justiției – raportul privind activitatea DNA. El a acuzat-o pe șefa DNA de ”acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”.
- Laura Codruța Kovesi răspunde acuzațiilor din raportul lui Tudorel Toader. „Criticarea unui proiect de lege nu reprezintă un motiv de revocare”
- Petiție împotriva revocării Laurei Codruța Kovesi, semnată de peste 65.000 de oameni
- Atunci și acum: Tudorel Toader, procurorul din Panciu care va rămâne în istorie pentru că a cerut revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi
- Peste 1.000 de magistraţi îl critică pe Tudorel Toader într-o scrisoare deschisă
CITEȘTE ȘI… Școlile din București rămân închise până vineri, inclusiv. Vacanță prelungită de ninsoare și viscol
VIDEO EXCLUSIV/Maria Dragomiroiu și Bebe Mihu au sărbatorit 27 de ani de căsnicie chiar de Dragobete. Chef mare și horă românească pe plaja din Cancun