Cererea firmei care are sediul în Voluntari, județul Ilfov și care oferă servicii de securitate și management al riscului, a obținut cel mai mare punctaj, de 150,86 de puncte și este programată pentru analiză începând cu 10 septembrie.

Problema în acest caz este suspiciunea legată de criteriile prin care o firmă mică, cu sediul într-o casă, cu un singur angajat și o cifră de afaceri relativ mică, 270.000 de lei, adică aproximativ 50.000 de euro, a ajuns prima pe lista Ministerului Finanțelor pentru ajutoare de stat. Acest lucru ridică întrebări despre corectitudinea și transparența procesului de selecție în alocarea fondurilor publice.

Firma, deținută și administrată de Valentin Voica, fost comandant de pluton în cadrul Ministerului Apărării, oferă soluții de securitate și management al riscului pentru companii și instituții. Printre clienți se numără Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului și Direcția Generală Impozite și Taxe Locale Sector 3.

Singurul angajat al firmei este chiar acţionarul şi administratorul acesteia, Valentin Voica, iar firma sa a cerut ajutorul de stat pentru a susține o investiție în valoare de 396 de milioane de lei. Ajutorul ar acoperi peste jumătate din această investiție.

Companiile mici și mijlocii pot aplica pentru ajutor de stat atunci când au proiecte de dezvoltare care implică cheltuieli eligibile, precum achiziția de echipamente, infrastructură sau alte investiții legate de creșterea afacerii.

Urmărește-ne pe Google News