Trei dintre soldații capturați spun că sunt din Groznîi. Un prizonier confirmă că servește în forțele speciale Ahmat. Oamenii din videoclip au ochii acoperiți cu bandă.

Textul care însoțește videoclipul arată că prizonierii au fost capturați în regiunea Kursk. „Ramzan Kadîrov a spus odată că luptătorii Ahmat nu se predau. Ei bine, de obicei așa e, deoarece stau în spate, dar în regiunea Kursk situația s-a dezvoltat dinamic, iar acești luptători Ahmat nici măcar nu au încercat să se opună”, spun participanții la proiectul „Vreau să trăiesc”.

Soldații ceceni au recunoscut că au încercat să scape, pentru că liderul lor, președintele cecen Ramzan Kadîrov, le-a ordonat să nu se predea niciodată.

 

Forțele armate ucrainene au continuat operațiunea militară în regiunea Kursk începută pe 6 august. Chiar în prima zi a operațiunii, au apărut videoclipuri cu soldații ruși capturați. Printre aceștia se numără și soldați mobilizați, nu cu contract cu Ministerul Apărării.

Comandantul „Ahmat”, Apti Alaudinov, a susținut că luptătorii unității sale se aflau în poziții la granița regiunii Kursk cu Ucraina. Potrivit acestuia, armata ucraineană a ocolit aceste poziții, trecând „prin zone unde era o distanță mare de cazematele noastre”. Canalele Telegram au scris că Ahmat nu s-a angajat în luptă cu Forțele Armate ucrainene.

Urmărește-ne pe Google News