Dezbaterea, programată pe 10 septembrie, ar fi prima între Trump şi Harris, care a preluat candidatura democrată de la preşedintele Joe Biden după decizia acestuia de a se retrage din cursă.

Potrivit unei surse contactate de Reuters, echipa de campanie a lui Harris încă speră că vor fi momente în care ABC News, care va găzdui dezbaterea de săptămâna viitoare, va fi forţat să deschidă microfoanele şi să îi lase pe candidaţi să răspundă.

Nominalizarea Kamalei Harris a dat o nouă energie campaniei democraţilor, care aveau îndoieli în privința şanselor lui Biden după prestația ezitantă a acestuia în dezbaterea de la sfârșitul lui iunie cu

Sondajele au arătat că Trump avea un avans faţă de Biden, însă Harris a trecut înaintea candidatului republicat în unele sondaje de opinie pe plan național.

În weekend, Harris i-a cerut lui Trump să participe la dezbaterea cu ea cu microfoanele deschise pe tot timpul evenimentului.

Aşa-numitele „microfoane fierbinţi” (deschise) pot ajuta sau pot dăuna candidaţilor politici, surprinzând comentarii nonşalante care uneori nu ar fi fost destinate să fie publice. Microfoanele „tăiate” previn întreruperea unui candidat de către celălalt.

Jason Milliar, un consilierul lui Trump, s-a declarat încântat că Harris şi echipa sa au acceptat regulile. „Americanii vor să îi audă pe ambii candidaţi când îşi prezintă viziunea alegătorilor, fără povara a ceea ce a fost”, a spus el. „Fără notiţe, fără aşezat, fără întrebări primite în avans”, a adăugat el.

Candidații la vicepreședinție, democratul Tim Walz şi republicanul J.D. Vance, și-au dat, la rândul lor, acordul pentru o dezbatere, pe 1 octombrie, la CBS News.

Urmărește-ne pe Google News