În plângerea depusă de consilierul general al campaniei lui Donald Trump, David Warrington, se susține că transferul fondurilor ar însemna „puțin mai mult de 91,5 milioane de dolari de la un candidat la președinție la altul”.

„Kamala Harris încearcă să comită un furt de 91,5 milioane de dolari din banii rămași de la campania lui Joe Biden – ceea ce ar constitui cea mai mare încălcare din istoria Legii federale privind campania electorală din 1971, astfel cum a fost modificată”, se precizează în plângerea a cărei copie a fost obținută de CNN.

Plângerea este împotriva lui Biden, Harris, echipa de campanie a lui Biden (care acum se ocupă de campania lui Harris) și trezorierul de campanie Keana Spencer pentru presupusa „încălcare flagrantă a Legii prin efectuarea și primirea unei contribuții excesive de aproape o sută de milioane de dolari și pentru depunerea de formulare frauduloase. Astfel, comisia intenționând să transforme comitetul principal de campanie al unui candidat pentru a fi folosit de un alt candidat”.

Purtătorul de cuvânt al echipei de campanie lui Harris, Charles Kretchmer Lutvak, a replicat, după ce plângerea a fost depusă la Comisia Electorală Federală, precizând că în timp ce republicanii încearcă de ani să „fure voturile și alegerile”, democrații primesc noi voluntari, „vorbesc cu alegătorii și vor câștiga alegerile” pentru funcția de președinte al SUA.

De asemenea, Charles Kretchmer Lutvak a precizat că, în urma eforturilor echipei de campanie a lui Harris, „s-au strâns 100 de milioane de dolari în primele 36 de ore și s-au înscris 58.000 de voluntari”.

Potrivit CNN, este însă puțin probabil ca această comisie să ia vreo măsură până în ziua alegerilor, având în vedere ritmul său lent de rezolvare a situațiilor de acest gen.

Avocatul electoral republican veteran Charlie Spies, care a fost pentru scurt timp consilier general al RNC la începutul acestui an, a susținut recent că echipa Biden-Harris trebuie nominalizată în mod oficial de partid înainte ca orice ban să poată fi transferat.

„Dacă președintele Biden s-a angajat să predea torța vicepreședintelui său și dorește să poată să-și bage banii din campania pentru președinte, va trebui mai întâi să devină candidatul legal al partidului său”, a transmis Charlie Spies.

Dar alți experți în finanțarea campaniei nu sunt de acord. Iar comisarul democrat federal pentru alegeri Dara Lindenbaum, a spus că Harris ar putea accesa ceea ce Biden a încasat prin intermediul comitetului de campanie, deoarece este înregistrat atât pentru președinte, cât și pentru vicepreședinte.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News