Potrivit sondajelor efectuate de The New York Times şi Siena College, Harris ar avea 50% din intenţiile de vot şi Trump 46% în statele Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin. Totuşi, marja de eroare este calculată la plus sau minus 4,8 puncte procentuale în Michigan, plus sau minus 4,2 puncte procentuale în Pennsylvania şi plus sau minus 4,3 puncte procentuale în Wisconsin.

Ca urmare a unui sistem electoral particular, alegerile prezidenţiale din SUA se joacă de regulă în câteva state-cheie (swing states), care pot înclina votul către dreapta sau către stânga, notează AFP.

Potrivit sondajelor, dinamica favorabilă taberei democrate după retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială în favoarea Kamalei Harris nu îi împiedică pe alegători să îl prefere pe Donald Trump atunci când este vorba despre marile teme ale campaniei electorale, cum sunt economia şi imigraţia.

Anunţul de marţi privind desemnarea guvernatorului statului Minnesota, Tim Walz, drept candidat la funcţia de vicepreşedinte pare să fi stimulat tabăra democrată.

Un sondaj Ipsos publicat joi arată că Harris îl conduce pe Trump la nivel naţional cu 42% la 37% în cursa pentru alegerile din 5 noiembrie. Sondajul, efectuat online la nivel naţional pe un eșantion de 2.045 de adulţi în perioada 2-7 august, are o marjă de eroare de 3 puncte procentuale.

Intrarea în cursa electorală a Kamalei Harris (59 de ani) a tulburat oarecum campania republicanilor, care până atunci fusese concentrată pe atacuri la adresa democraţilor legate de vârsta şi capacitatea fizică şi mintală ale lui Joe Biden (81 de ani).

Donald Trump (78 de ani), omul care obişnuia să facă haz de gafele repetate ale preşedintelui Joe Biden, a devenit, la rândul său, victima unei confuzii care va da muniţie taberei democrate după ce l-a confundat pe fostul primar din San Francisco (şi iubit al Kamalei Harris în anii 90) Willie Brown cu fostul guvernator al Californiei Jerry Brown.

 
 

Urmărește-ne pe Google News