Este prima campanie publicitară majoră a Kamalei Harris de când şi-a consolidat sprijinul pentru nominalizarea Partidului Democrat după ce preşedintele în exerciţiu Joe Biden s-a retras din cursă la 21 iulie, nu înainte de a-şi exprima susţinerea pentru vicepreşedinta sa, relatează agenția de presă Reuters, citată de Agerpres.

În afară de obţinerea sprijinului din partea unor donatori importanţi, Harris a reuşit să atragă de partea sa unele categorii de alegători, cum ar fi tinerii, pe care Biden nu reuşea să-i convingă, notează Reuters.

Sondajele de opinie publicate în ultima săptămână arată că Harris (59 de ani) se apropie de Trump (78 de ani), care conduce încă în unele sondaje naţionale în cadrul marjei de eroare.

Primul spot din cadrul campaniei lui Harris începe cu imagini cu ea când era mică şi îi urmăreşte evoluţia până la funcţiile de procuror, procuror general în California şi vicepreşedintă a SUA. „Ceea ce se poate spune despre Kamala Harris: dintotdeauna a fost fără frică”, se afirmă în spot.

De la intrarea în cursa electorală, Kamala Harris a pus accentul pe condamnarea lui Donald Trump într-un proces de spălare de bani care implică o vedetă porno, precum şi pe alte acuzaţii penale cu care el se confruntă. Harris l-a prezentat totodată pe Trump ca fiind responsabil pentru un val de măsuri împotriva avortului în statele conduse de republicani.

Urmărește-ne pe Google News