Într-o notă distribuită de Casa Albă, medicul vicepreședintelui, Joshua Simmons, a spus că cel mai recent examen fizic al lui Harris din aprilie a fost „remarcabil”, că menține un stil de viață activ și „o dietă foarte sănătoasă”, în ciuda unui program încărcat. Se mai arată că suferă de probleme sezoniere, alergii și urticarie sporadice, nu consumă tutun și bea alcool cu măsură.

„Ea posedă rezistența fizică și psihică necesară pentru a-și îndeplini cu succes atribuțiile Președinției, inclusiv pe cele de șef executiv, șef de stat și comandant șef”, a scris medicul.

Donald Trump a refuzat să prezinte raportul medical

Kamala Harris (59 de ani), candidează împotriva republicanului Donald Trump (78 de ani), pentru Casa Albă. Ea și-a făcut publice informațiile medicale sâmbătă într-un efort de a atrage atenția asupra refuzului rivalului său de a face acest lucru, potrivit unui consilier al vicepreședintelui.

Echipa de campanie a Kamalei Harris este dornică să evidențieze vârsta fostului președinte, după ce președintele Joe Biden (81 de ani) s-a retras din calitatea de purtător de standard al democraților în urma unei performanțe slabe în dezbatere împotriva lui Trump.

„Istoricul familiei ei include cancerul la colon al mamei”

Joshua Simmons a spus că alergiile Kamalei Harris au fost bine gestionate cu medicamente fără prescripție medicală și pe bază de rețetă.

Urticariile ei au fost „sporadice și tranzitorii și nu par să fie declanșate de o expunere anume și nici nu sunt asociate cu alte simptome” și răspund bine la tratamentul cu antihistaminice.

„Istoricul familiei ei include cancerul la colon al mamei. Harris a fost la curent cu procedurile de sănătate preventive, inclusiv colonoscopie și mamografii anuale”, mai susține medicul în raport.

Urmărește-ne pe Google News