În aceste condiții, directorul general de la Kamaz, Sergei Kogogin, a anunțat că ia în considerare posibilitatea de a recurge la deţinuţii din penitenciare, care să acopere deficitul de forţă de muncă din uzinele sale.

„Analizăm cum am putea să fim implicaţi în programul de lucru dezvoltat de Serviciul federal al penitenciarelor”, a declarat Sergei Kogogin într-o conferinţă de presă.

Kamaz, companie care are 24.000 de angajaţi la Naberezhnye Chelny, a adus deja muncitori migranţi din Uzbekistan şi acum analizează posibilitatea de a recurge la penitenciarele din Rusia pentru forţă de muncă.

Restricţiile introduse în contextul pandemiei de coronavirus au determinat mulţi muncitori migranţi să plece din Rusia, ceea ce forţează autorităţile şi companiile private să caute modalităţi prin care să acopere deficitul de personal.

La începutul acestui an, Serviciul federal al penitenciarelor a propus un plan care prevedea utilizarea deţinuţilor pentru suplimentarea forţei de muncă, insistând însă că noul sistem nu va semăna cu sistemul lagărelor de muncă GULAG din perioada sovietică.

Un document emis de Guvernul de la Moscova în luna aprilie a ordonat oficialilor să analizele fezabilitatea utilizării deţinuţilor pentru construcţia de căi ferate.

Compania Kamaz este deţinută în proporţie de 47% de conglomeratul de stat Rostec şi de 15% de Daimler.

FOTO: Kamazexport – Facebook

Urmărește-ne pe Google News