„Am acceptat propunerea Uniunii de a candida din partea UDMR la alegerile prezidențiale. Am înțeles că va fi o datorie de împlinit: voi fi vocea maghiarilor și a tuturor cetățenilor care sunt tratați incorect și cu neîncredere de către stat, a căror viață este îngreunată zi de zi, cu orice ocazie, în serviciile oferite”, a transmis Kelemen Hunor.

El a susținut că „președinții anteriori au fost în serviciul statului și nu al cetățenilor” și că „au construit statul-coșmar și i-au permis acestuia să își bată joc de cetățeni”, astfel încât „este timpul ca vocea rațiunii să învingă în politică”.

Aceasta este a patra oară când Kelemen Hunor candidează la șefia statului român, prima dată fiind în 2009.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, liderii PSD și PNL, au decis pe 4 iulie calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare. Primul tur al prezidențialelor va fi pe 24 noiembrie, al doilea tur – pe 8 decembrie, iar alegerile parlamentare vor fi pe 1 decembrie.

Calendarul alegerilor prezidențiale a fost decis pe 28 august, în ședința de Guvern. Campania electorală pentru primul tur începe pe 25 octombrie și se termină pe 23 noiembrie, iar campania electorală pentru al doilea tur începe pe 29 noiembrie și se termină pe 7 decembrie.

Până în acest moment, cei care au anunțat că vor candida la președinția României sunt Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Diana Șoșoacă, Elena Lasconi, George Simion și Kelemen Hunor. Mircea Geoană, care și-a anunțat demisia de la NATO, este așteptat să facă anunțul cel mai probabil săptămâna viitoare.

Urmărește-ne pe Google News