„Noi am spus, trebuie să respectăm protocolul. Trebuie să fie un mesaj ca dacă au semnat o hârtie, își vor respecta cuvântul dat. Ăsta a fost principiul de la care am plecat. Nu avem nici un motiv ca să spunem că nu suntem în stare să guvernăm. Colegii mei mi-au dat mandat să se respecte acordul”, a declarat Kelemen Hunor în fața Palatului Victoria.

Putem rămâne cu Dezvoltarea și cu Mediul sau ceva similar. Oferta cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Energia sau Sănătatea a existat încă de miercuri. Ministerele propuse nu sunt acceptabile. Rezultatele cu care ne-am aplecat asupra guvernării sunt argumentele mele de forță.

Kelemen Hunor:

„Domnul Ciolacu mi-a spus că decizia este să mergem noi cu Ministerul Energiei și cu Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, ceea ce nu putem accepta. Sigur, nu ne-am ridicat de la masă, suntem la masă, în acest moment există un acord de coaliție și până când președintele Iohannis nu îl desemnează prim-ministru pe domnul Ciolacu, acest acord rămâne în vigoare. Atunci va deveni responsabilitatea lui să îi cheme la discuții în ce format vrea și să decidă cum merge mai departe”, a mai afirmat președintele UDMR.

Acesta a precizat că, în momentul de față, UDMR nu părăsește Executivul și va rămâne la guvernare potrivit protocolului până în momentul în care Marcel Ciolacu îi va desemna pe miniștrii viitorului cabinet.

„UDMR nu pleacă de la guvernare, nu pleacă de la masa negocierilor, putem fi împinși”, a mai spus Kelemen Hunor.

„Există în acest moment o majoritate solidă. Nu a plecat nimeni din coaliție și nu a venit nimeni în coaliție. O majoritate există și fără noi”, a adăugat el.

Foto: Hepta.ro

Urmărește-ne pe Google News