Numărul morților, care a crescut în mod repetat pe măsură ce au fost efectuate exhumări, ar putea crește și mai mult. Crucea Roșie din Kenya a precizat că 112 persoane au fost date dispărute la un birou de urmărire și consiliere pe care l-a înființat la un spital local.

Adepții autoproclamatei „Biserici Internaționale Vestea Bună” au trăit în mai multe așezări izolate într-o zonă de 800 de acri din pădurea Shakahola.

Inspectorul general al poliției din Kenya, Japhet Koome, care a vizitat zona, a declarat că numărul morților include 50 de persoane găsite în gropi comune, precum și opt care au fost găsite în viață, dar au murit ulterior.

El a adăugat că 29 de supraviețuitori au fost salvați, iar poliția încă mai căuta pe alți posibili supraviețuitori.

„Criminaliști, detectivi specializați în omucideri, alți ofițeri de poliție, precum și unii anchetatori guvernamentali sunt aici cu noi, efectuând investigații și exhumări”, a spus Koome într-o declarație difuzată la televiziunea din Kenya.

Liderul cultului, Paul Mackenzie, a fost arestat pe 14 aprilie în urma unor informații despre existența unor morminte nu foarte adânci în care se aflau cadavrele a cel puțin 31 dintre adepții săi. Koome a spus că alți 14 membri ai sectei se află în custodia poliției.

Mackenzie a fost trimis în judecată pe 15 aprilie la Curtea de Justiție din Malindi, unde judecătorul a dat poliției 14 zile pentru a efectua investigații în timp ce era liderul de cult este menținut în arest. Presa din Kenya a relatat că el refuză mâncarea și apa.

„Domnul Mackenzie se pretinde și se preface că e pastor, când de fapt este un criminal teribil”, a spus președintele kenyan William Ruto.

El a spus că a instruit agențiile relevante să ajungă la cauza principală a ceea ce s-a întâmplat și să abordeze „oamenii care doresc să folosească religia pentru a promova o ideologie ciudată, inacceptabilă în Republica Kenya, care provoacă pierderi inutile de vieți”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News