Anterior, fusese solicitată autorizarea ca producător de băuturi răcoritoare pentru a fi permisă în continuare utilizarea dozatoarelor, se menţionează într-un raport remis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.
„Având în vedere faptul că dozatoarele pentru băuturi nu au fost utilizate în această perioadă, compania a realizat toate procedurile necesare pentru repornirea acestora la parametri optimi, împreună cu furnizorul echipamentelor. Începând de ieri (marţi – n.r), toate dozatoarele din toate restaurantele KFC sunt funcţionale”, se menţionează în raport.
În urmă cu o săptămână, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au interzis utilizarea aparatelor de producere a gheţii din restaurantele KFC, după ce au descoperit bacteria Clostridium, bacterii coliforme şi enterococi în gheaţa, potrivit directorului general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Paul Anghel.
Ulterior, KFC România a anunţat că va comercializa doar băuturi îmbuteliate și că a demarat o investigaţie internă şi a decis oprirea tuturor maşinilor de gheaţă din toate restaurantele KFC din ţară până la finalizarea acesteia.
Într-un comunicat, remis Agerpres, compania preciza că are proceduri stricte de management şi gestionare a gheţii, incluzând inspecţii zilnice, săptămânale şi curăţări periodice ale maşinilor de gheaţă. În plus, face teste independente frecvente ale gheţii în toate restaurantele sale.
FOTO: Facebook.com
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro