De asemenea, sursele au confirmat că „conducerea Hamas a informat oficialii turci, qatarezi și egipteni despre moartea șefului biroului politic, Yahya Sinwar, în timpul operațiunii din Tel al-Sultan. Hamas a subliniat că, după asasinarea acestuia, negocierile pentru schimbul de prizonieri și oprirea războiului vor deveni din ce în ce mai dificile și mai complexe”.

În plus, sursele au confirmat că asasinarea lui Sinwar și impactul acesteia asupra negocierilor și unui potențial armistițiu au fost discutate într-o conversație între secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și prim-ministrul și ministrul de Externe al Qatarului, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al Thani.

Șeful diplomației israeliene, Israel Katz, a declarat că liderul Hamas, Yahya Sinwar, a fost ucis de armata israeliană. Sinwar a condus Hamas în Gaza din 2017, după ce a intrat în rândurile organizației teroriste la începutul anilor 80. Se crede că el este creierul atacurilor din 7 octombrie 2023.

Khaled Meshaal, care este noul lider Hamas, a devenit cunoscut în întreaga lume în 1997, după ce agenți israelieni i-au injectat otravă, într-o tentativă de asasinat, când se afla în fața biroului său din Amman, capitala Iordaniei.

Urmărește-ne pe Google News