„Ca să fiu sincer, nu avem absolut nicio intenție să atacăm Coreea de Sud”, a precizat Kim Jong Un în discursul de la Universitatea Națională de Apărare.

„De fiecare dată când ne-am declarat poziția cu privire la utilizarea forței militare, am folosit clar și consecvent termenul dacă. Dacă inamicii vor încerca să folosească forța împotriva țării noastre, armata Republicii va folosi toată puterea ofensivă fără ezitare. Acest lucru nu exclude utilizarea armelor nucleare”, a precizat Kim Jong Un.

„Pașii noștri spre a deveni o superputere militară și o putere nucleară se vor accelera”, a adăugat liderul nord-coreean.

Ceremonie pentru predarea unui nou sistem de rachete balistice.
Sursa: Pyongyang Broadcast Service

Liderul nord-coreean l-a menționat și pe președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol pentru a doua oară într-o săptămână. El a denunțat Seulul că s-a înțeles cu Washingtonul pentru a destabiliza regiunea, a anunțat marți agenția de știri de stat KCNA.

„În discursul său, Yoon Suk Yeol a făcut un comentariu vulgar și lipsit de gust despre sfârșitul Republicii și arată că este total consumat de credința sa oarbă în puterea stăpânului său”, a declarat Kim Jong Un.

Coreea de Nord dezvoltă de zeci de ani un program de arme nucleare și se crede că are suficiente materiale fisionabile pentru a construi zeci de rachete balistice. A efectuat șase teste de detonare nucleară subterană.

Anterior, Coreea de Nord anunță că a testat un nou tip de rachetă balistică tactică, „echipată cu o ogivă foarte mare”.

Săptămâna trecută, Coreea de Sud a marcat ziua forțelor armate cu o mare paradă militară în care a prezentat o rachetă balistică și care e capabilă să transporte un focos masiv.

În discursul său din acea zi, Yoon a avertizat nordul împotriva folosirii armelor nucleare. „În acea zi va fi sfârșitul regimului nord-coreean”.

Urmărește-ne pe Google News