Hwang Pyong-So ar fi dispărut ca parte a unei epurări efectuate de Kim Jong-un în rândul liderilor militari din Coreea de Nord. Liderul de la Phenian a încercat în acest fel să reducă influența pe care unii generali au început să o acumuleze în rândul armatei.

Hwang, șeful Biroului Politic General al militarilor, a fost considerat ca fiind al doilea cel mai puternic om din Coreea de Nord. Dar ultima dată când a fost văzut în public a fost la începutul lunii octombrie la o gală de gimnastică și, potrivit ziarului sud-coreean, JoongAng Ilbo, nu se știe dacă mai este în viață.

De la preluarea puterii în 2011, tânărul lider al Coreei de Nord a înlăturat cu brutalitate pe oricine a fost perceput ca o posibilă amenințare la adresa autorității sale. A mers atât de departe încât a ordonat executarea unor membrii ai familiei sale.

Analiștii spun că această ultimă mișcare ar viza de fapt reducerea influenței puternice a armatei, care a înflorit sub comanda tatălui său, Kim Jong-il.

Luna trecută au apărut informații potrivit cărora Hwang Pyong-So și adjunctul său, Kim Won-Hong, au fost pedepsiți pentru „impudență” față de Partidul Muncitoresc Coreean.

Hwang a fost considerat odată ca al doilea cel mai puternic om din Coreea de Nord. El a condus delegația la nivel înalt care a vizitat Coreea de Sud în timpul Jocurilor Asiatice de la Incheon în 2014 și a apărut ultima dată public în octombrie.


Citește și: EXCLUSIV/ Scrisoarea trimisă de asasina de la metrou cu două luni și jumătate înaintea comiterii crimei


Urmărește-ne pe Google News