Coreea de Nord a testat joi o rachetă balistică intercontinentală în apele de pe coasta de vest a Japoniei. Cu această ocazie, televiziunea de stat a difuzat un clip în care sunt montate imagini dinaintea lansării și din timpul ei, la care au luat parte Kim Jong Un și doi dintre generalii săi.

Filmarea a fost comparată, în mediul online, cu celebra producție americană „Top Gun”, dar şi cu hitul sud-coreean de K-pop „Gangnam Style”. Totodată, a stârnit un val de meme-uri şi remixuri, în care liderul nord-coreean este numit „Top Kim Jong Un”.

Cu geacă de piele, ochelari de soare, Kim Jong Un este prezentat în „slow motion” în timp ce merge către un hangar. Apoi, ușile se deschid încet, pentru a lăsa să se vadă racheta masivă.

Muzica de fundal își crește tempoul, planurile alternează rapid între Kim şi ofiţeri, care îşi verifică și ceasurile, după care liderul nord-coreean îşi scoate ochelarii şi, foarte serios, dă din cap că e momentul ca racheta să fie pusă în poziţia de lansare.

Începe numărătoarea inversă, apoi unul din asistenţii lui Kim strigă „Foc!”, dar redat cu încetinitorul. După aceea, într-o succesiune de scene scurte, un soldat flutură un steag, iar alţii, adunaţi în zona rampei de comandă, țipă în timp ce unul dintre ei apasă butonul. Flăcări roșii se revarsă, iar racheta zboară spre cer.

După ce racheta dispare, Kim sărbătoreşte momentul cu generalii săi, strigând „ura!” şi ridicând mâinile în semn de „am reușit!”.

Urmărește-ne pe Google News