Iohannis a avut catedra blocată timp de 27 de ani la liceul Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, locul în care a predat și care acum a fost decorat cu cel mai mare grad.

Decorat a fost de către președintele României și liceul la care predă soția lui, Carmen Iohannis, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Cele două licee sunt printre școlile premiate de președinte vineri, 4 octombrie, și sunt decorate în cel mai înalt grad prevăzut de ordinul Meritul pentru Învățământ. De asemenea, este prima distincție pe care cele două unități de învățământ o primesc.

Propunerile au fost făcute de ministrul Educației, potrivit legii Cancelariei Ordinelor. Ministrul Educației este Ligia Deca, aflat la al doilea mandat. Înainte de octombrie 2022 a fost consilier prezidențial pe Educație al președintelui Klaus Iohannis.

101 școli și licee au fost decorate, iar decretul a fost publicat în Monitorul Oficial cu o zi înainte de Ziua Mondială a Educației. Alte trei unități de învățământ au fost decorate cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Mare Ofițer: Colegiul Național „Silvania” din Zalău, Colegiul Național „Ferdinand I” din Bacău și Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița.

36 de colegii, dintre care 33 de colegii naționale, două colegii tehnice și unul pentru agricultură au fost printre instituțiile decorate. 50 sunt școli gimnaziale, 4 sunt școli speciale, 9 sunt licee teoretice și tehnologice, un liceu este pedagogic și un liceu este special, pentru elevii cu deficiențe de vedere.

Urmărește-ne pe Google News