„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătății”, se arată în comunicatul remis de Administrația Prezidențială.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri dimineață revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al sănătății și demiterea secretarului de stat Andreea Moldovan.

„Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății”, a mai explicat premierul Florin Cîțu.

Vlad Voiculescu, revocat după nici patru luni

Decizia prim-ministrului s-a produs după ce marți seară au fost publicate în Monitorul Oficial noi reguli privind carantinarea, despre care surse guvernamentale au declarat pentru Libertatea că „procedural, nu a fost în regulă cum a acționat Ministerul Sănătății”.

Demiterea lui Vlad Voiculescu are loc la două zile după incidentul tragic de la „Victor Babeș”, unde trei bolnavi de COVID au murit după o pană de oxigen la TIR-ul ATI din curtea spitalului, și la cinci zile după scandalul evacuării pacienților de la Spitalul de Ortopedie Foișor, transformat peste noapte în spital COVID.

Vlad Voiculescu a fost numit ministru al Sănătății la finalul lunii decembrie 2020.

Urmărește-ne pe Google News