Practic, împreună cu NATO, România va crea o linie de apărare antidronă pe linia sensibilă de la frontiera cu Ucraina.
Iohannis a ridicat problema situației de la graniță în discuțiile avute săptămâna aceasta cu lideri ai unor ţări aliate, inclusiv cu preşedintele SUA.
„Am discutat chestiunile legate de dronele care au căzut în România, ca urmare a atacurilor ruseşti asupra porturilor de la Dunăre, şi am şi primit nu doar încurajări, am primit răspunsuri foarte concrete, bunăoară Statele Unite au alocat avioane suplimentare de poliţie aeriană”, a declarat președintele.
Împreună cu NATO, suntem practic în clar cum vom aduce o apărare antidronă suplimentară în zona respectivă, se lucrează la asta. Deci lucrurile se mișcă.
Klaus Iohannis:
Conform președintelui, armata română a mutat deja mai multe arme de apărare în zonă.
„Sperăm să nu apară incidente absolut nedorite. Oricum, aceste atacuri asupra porturilor ucrainene sunt crime de război, fiindcă acolo sunt doar infrastructuri civile, nu e absolut nimic militar ce poate fi atacat”, a adăugat șeful statului.
Foto: presidency.ro
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Trandafir • 06.10.2023, 11:38
Drone nu au cazut la noi, numai bucatele. Sa zicem ca se rataceste o drona intreaga. Zboara la cativa metrii de apa/sol. Cum o prinde un avion ? Daca o doboara cu o racheta, vor cadea tot pe teritoriu romanesc sau pe cel ucrainian ? Pai pagubele vor fi si mai mari.
Trandafir • 06.10.2023, 11:33
Un discurs de prostit prostii. Cum culeg de pe cer avioanele americane resturile de drone distruse de ucrainieni ?!