„Chestiunea este cras neconstituţională, există câteva principii respectate de toată lumea, la noi, şi care sunt ancorate în Constiutie, pe care se bazează contrucţia statului de drept, o lege funcţionează, dar numai pentru viitor. Dacă ar putea să se aplice pentru trecut, fiecare Guvern ar modifica trecutul statului. Pe scurt, PSD încearcă ce a încercat de când a venit la putere, să caute soluţiile pentru politicienii lor cu probleme penale, în frunte cu liderul lor de partid. Acest lucru nu se poate, aceste lucruri sunt neavenite”, a spus Klaus Iohannis.

El a precizat că „este regretabilă această evoluţie”.

„Am încă speranţa că inclusiv ministrul Justiţiei va mai citi un pic de Constituţie şi legislaţie şi vor renunţa la un astfel de demers, care nu este posibil” a spus Klaus Iohannis.

Despre ecourile acestor anunţuri la Bruxelles, preşedintele a spus că  „este o ingrijorare generală”.

„Din păcate, majoritatea politicienilor îşi doreşte stat de drep, doar PSD îşi doreşte ceva special, pentru proprii politicieni cu probleme penale”, a menţionat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la Aachen la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german, la invitaţia cancelarului Angela Merkel şi a preşedintelui francez, Emmanuel Macron. Şeful statului a reprezentat România în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene.

Ministrul Justiţiei, a anunţat duminică seară că a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite.

„Am pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite. Vom putea face contestaţie în anulare, iar instanţa în complet legal îi va judeca, iar dacă sunt vinovaţi vor plăti”, a declarat ministrul Justiţiei.

În 7 noiembrie, Curtea Constituţională a decis că există conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători.

Citeşte şi: Mama biologică a băiatului adoptat de Viorica Dăncilă: „Vreau doar să-l văd, nu să-mi zică mamă!”

Urmărește-ne pe Google News