„Ca dovadă că presiunea populară nu e niciodată inutilă, Iohannis anunță că nu mai candidează la parlament. Ducă-se! A fost cea mai grotescă întruchipare a formei fără fond. A făcut tot ce nu trebuia și nimic din ce ar fi trebuit să facă. Și-a trădat de două ori electoratul de centru-dreapta, pro-UE și NATO.
A scos USR de la guvernare și a transformat PNL într-un breloc prezidențial, eternizându-l în alianța contra naturii cu PSD. A eliminat afectul anti-comunist (și travaliul memorial) deodată cu lupta reală contra marii corupții”, precizează Teodor Baconschi.

„S-a înconjurat de mediocrități obediente și a marginalizat elita intelectuală”

Fostul ministru de Externe a continuat criticile la adresa președintelui României, pe care l-a acuzat că „s-a înconjurat de mediocrități obediente și a marginalizat elita intelectuală democratică”.

„Proiectul său ‘de suflet, ‘România educată, s-a tradus prin regresul general al educației naționale și triumful nestingherit al imposturii academice. S-a înconjurat de mediocrități obediente și a marginalizat elita intelectuală democratică, demonizată în stilul Antenei 3.

Prin inerția sa arogantă, lipsa de dialog cu societatea civilă, dar mai ales pentru că nu a făcut nimic din ce a citit sacadat pe prompter, lasă în urma sa un partid extremist eurosceptic, un liberalism de carton, o stângă populistă atotputernică și o comunitate națională dezgustată, din rândurile căreia se numără tot mai mulți cetățeni români care părăsesc țara”, susține Teodor Baconschi.

„Pasiune obscenă pentru lux pe bani publici”

În final, fostul ministrul de Externe îi reproșează lui Klaus Iohannis pasiunea „pentru lux pe bani publici”, fiind de părere că următorul președinte va avea foarte multe de reparat în condițiile în care timpul nu va fi de partea sa.

„Nu mai are rost să pomenim obscena lui pasiune pentru lux pe bani publici, transformată de mult timp în folclor urban. Deși a folosit întregul aparat statal pentru a captura o sinecură prestigioasă, nimeni nu l-a dorit, nici la NATO, nici în UE.

Nu știu cine va fi următorul nostru președinte, dar e clar că, în calitate de succesor, va avea enorm de multe de reparat și nu se va bucura de nicio perioadă de grație. Sau era preferabil să scriu ‘peroadă?”, se întreabă Teodor Baconschi.

Urmărește-ne pe Google News