„Libertatea presei, independența justiției sunt elemente de bază pentru democrație. Eu cred în ele”, a declarat șeful statului.

„Și dacă v-ați aștepta să comentez această hotărâre, nu o voi face, pentru că nu am comentat niciodată”, a adăugat Klaus Iohannis.

Recent, G4Media a scris că unul dintre dosarele în care premierul Nicolae Ciucă a solicitat anularea sesizărilor de plagiat din teza sa de doctorat ar fi fost direcționat, prin metoda „coperta” către judecătorul Marius Iosif, care a anulat sesizările respective, iar ulterior s-ar pensionat.

De asemenea, într-un alt dosar având un obiect similar, judecătoarea Ionela Tudor, de la Curtea de Apel București, ar fi invocat în motivarea sentinței prin care suspenda analiza doctoratului premierului „nevoia de stabilitate” a țării, conform G4Media.

14 organizații neguvernamentale, în frunte cu Centrul pentru Resurse Juridice (CRJ), au reclamat ulterior existența unor potențiale abateri disciplinare în îndeplinirea actului de justiție în aceste două dosare aflate în strânsă legătură cu suspiciunile de plagiat ale premierului Nicolae Ciucă.

„Organizațiile sesizează existența unor potențiale abateri disciplinare în îndeplinirea actului de justiție. Într-unul dintre dosare, sentința citată în mass-media (publicația G4Media), include evaluări ale completului cu privire la stabilitatea conducerii executive a statului, la cariera politică a reclamantului sau la credibilitatea partidului din care face parte în fața electoratului, ceea ce ar putea fi o încălcare a Legii privind statutul judecătorilor și procurorilor”, argumentează semnatarii, potrivit unui comunicat de presă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News