„Nu există nicio ameninţare directă, dar sigur, militarii întotdeauna se pregătesc pentru toate situaţiile posibile. Din toate informaţiile pe care le am eu, pot să vă spun că România este o ţară sigură. Românii nu trebuie să se teamă. Dar, sigur, trebuie să fim întotdeauna pregătiți pentru evenimente neașteptate. Nu este cazul să intrăm în panică sau să credem că România este cumva ameninţată. România beneficiază astăzi, prin faptul că este în NATO, de cele mai importante garanţii de securitate pe care le-am avut vreodată, de când existăm.

El a precizat că „nu suntem singuri”, ci cu aliații și că „facem față oricărei situații foarte bine”. „Nu am niciun semnal şi nicio indicaţie că ar există vreun pericol de atentate sau alte evenimente nedorite”, a punctat șeful statului într-o conferință de presă la finalul vizitei în Parcul Naţional Piatra Craiului.

Afirmațiile au venit după ce şeful Armatei, Gheorghiță Vlad, a avertizat asupra riscului escaladării conflictului din Ucraina şi a transmis că România trebuie să se pregătească.

Urmărește-ne pe Google News