Printre imaginile postate pe pagina de internet, apare şi o fotografie a acestuia, din tinereţe, dar şi din perioada în care era primar la Sibiu.
Imaginea lui Klaus Iohannis, elev, este însoţită de un citat din prima carte a sa, lansată imediat după ce a câştigat alegerile prezidenţiale, în 2014, şi intitulată „Pas cu Pas”.
„Am crescut pe străzile vechi, din apropierea Centrului istoric. Nu cred să fie zid sau cotlon pe care să nu-l fi descoperit atunci. Erau vremuri în care copiii încă puteau să alerge liberi pe străzi, fără să fie nimeni îngrijorat că li s-ar putea întâmpla ceva. Și niciodată nu s-a întâmplat nimic, cu niciunul dintre noi. În afara acestui sentiment de bucurie și de libertate, nu-mi amintesc foarte multe lucruri din copilărie.”
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis este cel de-al patrulea Președinte al României ales după Decembrie 1989. La 25 de ani de la Revoluţie, cetăţenii României au ales, prin vot popular, un „altfel” de Președinte – fost dascăl și mai apoi primar renumit pentru modul în care a transformat comunitatea în care s-a născut și a trăit, se precizează la capitolul Biografie.
Klaus Iohannis a urmat școala germană din Sibiu, Liceul „Samuel von Brukenthal” din același oraș, iar în 1978 a fost admis la Facultatea de Fizică a Universităţii „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca.
În anul 1983, a început să profeseze ca dascăl la mai multe școli din împrejurimile Sibiului, iar cinci ani mai târziu preda fizica, alături de foștii săi dascăli, la liceul pe care îl absolvise.
După Revoluţie, alege să rămână în România, la Sibiu, deși părinţii și sora sa au luat hotărârea de a emigra.
Alte capitole ale site-ului de campanie se referă la Primul mandat de preşedinte, România normală, programul său politic în campania electotrală şi evenimentele la care a luat parte, în cei cinci ani de când este şeful statului.
În imagini, Klaus Iohannis apare alături de liderii europeni, la Summit-ul Uniunii Europene de la Sibiu, în cadrul întâlnirii cu Donald Trump sau al vizitei în România a preşedintelui Franţei, Emannuel Macron, dar şi în mjlocul mulţimii, în celebra geacă roşie, la protestele ample declanşate de Ordonanţa 13.
Capitolul „România normală” este dedicat părerilor românilor despre ce înseamnă pentru ei acest concept.
Preşedintele Klaus Iohannis se află pe primul loc, pe buletinul de vot al alegerilor prezidenţiale, în primul tur, care se va desfăşura pe 10 noiembrie.
Campania electorală va începe pe 12 octombrie.
14 candidaţi au rămas în cursa pentru şefia statului: Viorel Cataramă – Dreapta Liberală Viorica Dăncilă – PSD Theodor Paleologu – PMP Klaus Iohannis – PNL Dan Barna – Alianţa USR-PLUS Kelemen Hunor – UDMR Mircea Diaconu – Alianţa UN OM Ramona Bruynseels – Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) Cătălin Ivan – Alternativa pentru Demnitatea Naţională (ADN) Bogdan Stanoevici – candidat independent John-Ion Banu – Partidul Naţiunea Română Sebastian-Constantin Popescu – Partidul Noua Românie, Alexandru Cumpăşanu – candidat independent Ninel Peia – Partidul Neamului Românesc”.