„Întâlnirea se înscrie în seria dialogurilor periodice pe care Președintele României, domnul Klaus Iohannis, le are cu Părintele Patriarh Daniel, care au ca subiect contribuția Bisericii Ortodoxe Române la binele comun și aprofundarea dialogului dintre Biserică și autoritățile publice”, a precizat Administrația Prezidențială.

Președintele României apreciază intensificarea acestui dialog în ultima perioadă și acțiunea BOR, alături de celelalte culte, la efortul de depășire a pandemiei și la reducerea impactului acesteia asupra celor în suferințã și nevoie.

Administrația Prezidențială, la solicitarea Libertatea:

Foto: Administrația Prezidențială

Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a vorbit din nou despre importanța respectării măsurilor de siguranță sanitară și a continuării procesului de vaccinare, „singurele modalități pentru revenirea la o viață normală”.


Președintele Klaus Iohannis a avut ieri, 16 februarie, o întâlnire cu Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a anunțat Administrația Prezidențială, care nu a oferit detalii suplimentare în acea zi.

Întrevederea dintre Klaus Iohannis și patriarhul BOR a avut loc la reședința patriarhală, în contextul campaniei de vaccinare din România.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Pe 11 ianuarie, întrebat în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX, găzduită de Libertatea, dacă și când se va vaccina patriarhul Daniel anti-COVID, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a replicat că „este o întrebare la care nu am un răspuns, vaccinarea rămâne un act personal de decizie”, dar a subliniat că, dacă va avea loc, „nu va rămâne un secret, dar nici nu va fi un moment de spectacol mediatic”.

Totodată, întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Preafericitul Daniel are loc la două săptămâni după ce un bebeluş a murit la Suceava, după ce a înghițit lichid când a fost botezat.

În urma acestui episod, Arhiepiscopia Argeșului a anunțat îndrumări noi pentru ritualul botezului, printre care se numără și aceea că dacă pruncul este agitat, speriat sau plânge foarte tare, botezul poate fi făcut și fără scufundare totală.

Ulterior, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a precizat că „nu a fost şi nu este vorba de schimbarea ritualului/rânduielii săvârşirii Tainei Sfântului Botez, ci numai de o adecvare cu multă înţelepciune şi răbdare la anumite situaţii pe care le întâlnim în viaţa comunităţii de credincioşi”.

Urmărește-ne pe Google News