„Am venit astăzi ca să adunăm gunoaie aruncate de concetățeni de-ai noștri care nu au înțeles din păcate că natura nu este groapă de gunoi. Pe drum probabil ați observat gunoaie, moloz și cred că este momentul să spunem foarte clar că trebuie să acceptăm cu toții că marginea drumului nu este groapa de gunoi, albia râului nu este groapa de gunoi, depinde de noi să avem grijă de mediul înconjurător și dacă cineva crede că locuiește în oraș nu are nicio treabă cu mediul îl contrazic direct – nu există viață sănătoasă fără un mediu sănătos”, a afirmat Klaus Iohannis în debutul campaniei de strângere de gunoaie.

El a subliniat că „nu este suficient să ne enervăm dacă vedem o groapă de gunoaie lăsată de cineva care atât a înțeles, trebuie să facem ceva” și din acest motiv s-a deplasat la această acțiune pentru a oferi un exemplu personal.

Președintele Iohannis a cerut primarilor și consilierilor locali să fie mai implicați în astfel de acțiuni de strângere de gunoaie, dar și către dascăli pentru a oferi o educație pentru mediu în școli.

De asemenea, șeful statului a vorbit despre importanța colectării selective a deșurilor.

„Trebuie să subliniem importanța deșeurilor pentru economie, foarte multe materiale pot fi recuperate, materiale parțial valoroase – plastic, aluminiu. Trebuie să ajungem să avem un circuit întreg ca deșeurile să fie colectate separat și refolosite”, a precizat Iohannis.

Pe 5 iunie, preşedintele Klaus Iohannis declara, în mesajul de Ziua mondială a Mediului, că ecosistemele din România sunt sub presiune mare din cauza gunoaielor aflate în natură.

 
 

Urmărește-ne pe Google News