Potrivit sursei citate, Iohannis a decolat de la Sibiu și va zbura fără escală spre o bază aeriană din apropiere de Washington DC.

Publicația Boarding Pass a publicat și mai multe imagini cu aeronava.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

„Avionul va fi același cu care președintele țării a mai zburat în mai 2024 tot la Washington DC (SUA), iar în anul 2023 a fost închiriat pentru deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite (martie 2023), pentru «turneul african» din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023), dar și în aprilie 2024 în Coreea de Sud”, scrie Boarding Pass.

Legat de ultima deplasare la bordul Gulfstream G550, Iohannis a declarat pe 23 aprilie, la Seul, că el a venit „cu o aeronavă mică” în vizita oficială din Coreea de Sud, totul „cu respectarea integrală a legislaţiei în vigoare”.

În martie 2023, Administraţia Prezidenţială a transmis că în trecut a apelat la TAROM pentru executarea zborurilor speciale până la începutul anului 2017, iar apoi la „alți operatori privaţi din cauza dificultăţilor de colaborare, apărute pe parcursul anului 2016, în stabilirea relaţiilor contractuale cu TAROM”.

Reuniunea la nivel înalt a NATO are loc în perioada 9-11 iulie la Washington DC, în Walter E. Washington Convention Center, unde liderii statelor membre şi ai statelor partenere ale organizaţiei vor discuta cele mai importante chestiuni care vizează agenda prezentă a NATO, marcând totodată și aniversarea a 75 de ani de NATO, notează Agerpres.

Foto: Global Jet via Boarding Pass

Urmărește-ne pe Google News