„Avem o plafonare vizibilă a numărului de infectări noi. Avem un impact al setului de măsuri impuse de guvern în octombrie. Asta e veste bună”, a declarat Klaus Iohannis, care a adăugat: „Trebuie să fim sinceri și să spunem că plafonarea la 10.000 e mult prea sus”.
Vă cer respectarea măsurilor și răbdare. Va trebui să așteptăm 2-3 săptămâni până noile măsuri vor produce efectele dorite. Este nevoie de aceste măsuri, pentru sănătatea noastră.
Klaus Iohannis, președintele României:
„Avem un număr prea mare de cazuri grave la terapie intensivă și avem un număr prea mare de decese și atunci a fost nevoie de un nou set de măsuri”, a subliniat președintele.
Klaus Iohannis, care a avut, vineri, la Palatul Cotroceni, o şedinţă pe tema Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul finanţelor publice, Florin Cîţu, şi ministrul fondurilor europene, Marcel Boloş, a vorbit și despre situația economică a țării.
„Avem date noi despre trimestrul III. Chiar dacă suntem într-o criză economică avem și o veste bună: comparația cu trimestrul II ne arată că economia își revine”, a spus șeful statului.
„Măsurile luate în plan economic au fost corecte, au fost măsurile juste. Față de trimestrul trecut, avem o creștere notabilă”, a subliniat Klaus Iohannis.
„Pentru a da un impuls hotărât economiei este nevoie de bani. Acești bani îi vom primi din fonduri europene”, a adăugat acesta.
Președintele Klaus Iohannis anunța pe 28 octombrie că, din cele circa 80 de miliarde de euro fonduri europene care urmează să fie alocate României pentru următorii nouă ani, o parte importantă va fi folosită pentru a accelera revigorarea economică în perioada post-pandemie în baza Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă.
Conform lui Klaus Iohannis, este vorba de peste 30 de miliarde de euro.
La acea reuniune, la care au participat premierul și mai mulți miniștri, au fost stabilite 12 direcţii prioritare: sănătate; educaţie; digitalizare şi securitate cibernetică; transport durabil; combaterea schimbărilor climatice; protecţia mediului; energie; eficienţă energetică; mobilitate urbană; mediu de afaceri şi antreprenoriat; cercetare-inovare; creşterea capacităţii de rezilienţă în condiţii de criză în domeniul sanitar şi alimentar.
FOTO: Hepta
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro