„Este un bun prilej pentru reașezarea prestigiului istoriei, ca formă de cunoaștere a poporului român. Reînsuflețim, astfel, idealurile care au făcut posibilă păstrarea valorilor şi tradițiilor noastre, a dreptății, a adevărului şi a credinței, subsumate binelui individual şi general. Suntem cu gândul și la militarii noştri aflaţi departe de casă, în teatrele de operaţii, unde, prin modul exemplar în care îşi execută misiunile alături de aliaţi, reprezintă cu onoare şi demnitate România”, a spus președintele Klaus Iohannis, la ceremonia de Ziua Armatei.

Evenimentul a avut loc la „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol. Acolo, a fost și premierul Viorica Dăncilă.

FOTO: INQUAM PHOTOS/George Călin

”Militarii aflați la datorie sub tricolor, acasă sau în locuri îndepărtate, folosesc acest prilej faptele de arme ale înaintașilor. Unii dintre ei se află alături de noi. Stimați veterani de război, pentru curajul și sprijinul de sacrificiu, pentru că ați trecut cu bine și fruntea sus peste greutățile vieții, vă asigurăm de prețuirea noastră. Reprezentați o adevărată școală a patriotismului. Vă suntem recunoscători pentru ce ați făcut pentru țară”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a participat, chiar înainte de ceremonia din Parcul Carol, la ședința Biroului Permanent Național al PSD.

 

Urmărește-ne pe Google News