„Sunt prea puține piste pentru bicicliști și de multe ori împarți banda de mers cu automobiliști foarte nervoși și foarte deranjați de existența bicicliștilor și de foarte multe ori dai de piste care sunt făcute aparent pentru bicicliști, dar se merge foarte greu pe ele, deoarece cei care le-au conceput nu folosesc bicicleta. Orașele noastre au fost construite pentru automobil, nu este niciun secret. Totul este pregătit și făcut pentru transportul auto, trebuie să dăm orașele înapoi oamenilor”, a declarat Klaus Iohannis, joi, într-o conferință de presă din Parcul Herăstrău din Capitală.
De asemenea, șeful statului a mai transmis că autorităţile ar trebui să asigure o legislaţie corespunzătoare şi drumuri sigure pentru biciclişti şi pentru pietoni.
„E nevoie de reglementări făcute bine, cu cap. E nevoie şi de multă educaţie. Până la urmă, trebuie să înţelegem că drumurile le împărţim. E extrem de important să înţelegem că acela care e mai vulnerabil trebuie mai bine protejat. Cei mai vulnerabili sunt pietonii şi bicicliştii. Mersul pe bicicletă e sănătos, e recomandat. Mă adresez autorităţilor locale şi centrale să faciliteze dezvoltarea de drumuri, piste destinate mersului pe bicicletă”, a mai transmis șeful statului.
Preşedintele Klaus Iohannis a venit pe bicicletă de la Vila Lac până în Parcul Herăstrău, la fel cum au făcut şi primarul general, Nicuşor Dan, dar şi ministrul mediului, Tanczos Barna.
Aceștia participă la dezbaterea organizată de Asociaţia „Green Revolution” în Parcul Herăstrău din București, la Roaba de Cultură, de Ziua Mondială a Bicicletei – marcată pe 3 iunie.
„Nu avem acum unde să facem piste de biciclete pentru că sunt mașini parcate pe prima bandă. O să facem mai multe piste pentru bicicliști”, a declarat Nicușor Dan, la sosirea în parc.