Aceștia sunt susținuți de guvernul de la Belgrad, care nu recunoaște independența provinciei Kosovo. Sârbii susțin că aceste legi necesită o schimbare a Constituției.
KSF a fost pregătită de NATO, forță internațională care are și acum aproximativ 4.000 de militari în Kosovo, la aproape 20 de ani de la încheierea războiului, arată Agerpres.
„Cele trei legi au un singur scop, acela de a proteja integritatea teritorială a Kosovo, de a proteja cetăţenii tuturor comunităţilor din Kosovo”, a spus premierul Ramush Haradinaj înaintea votului.
În urmă cu două decenii, NATO a bombardat forţele sârbe pentru a opri uciderea şi expulzarea etnicilor albanezi din regiune în timpul războiului din anii 1998-1999. La aproape 10 ani de la sângeroasele evenimente, Kosovo și-a declarat independența. Aceasta nu este însă recunoscută de o serie de țări din UE, printre care și România. În afară de țara noastră, Spania, Grecia, Slovacia şi Ciprul nu recunosc declaraţia unilaterală de independenţă a provinciei Kosovo. 110 țări o recunosc, însă.
Sursa foto: pixabay.com
OPINIE/ PAH explică ce nu spune Realitatea TV când anunță că se face partid: „Televiziune, partid și stat”