„Europa este o ţintă pentru rachetele noastre, ţara noastră este o ţintă pentru rachetele americane în Europa. Am cunoscut deja acest lucru, l-am traversat. Avem capacitatea de a înfrâna aceste rachete, dar victimele potenţiale sunt capitalele acestor ţări europene”, a spus Dmitri Peskov.

„Germania, Statele Unite, Franţa şi Regatul Unit participă direct la conflictul din Ucraina. Toate atributele Războiului Rece revin, cu o confruntare, cu un afront direct. Toate acestea sunt întreprinse pentru a ne asigura înfrângerea strategică pe câmpul de luptă”, a continuat Dmitri Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului s-a referit la decizia Washingtonului şi a Berlinului de a desfăşura diferite tipuri de rachete americane cu rază lungă de acţiune în Germania în 2026.

SUA vor desfăşura rachete de croazieră Tomahawk în Germania pentru a întări capacitatea de descurajare militară a NATO în Europa, potrivit unei declaraţii comune de miercuri a guvernelor celor două ţări.

În respectiva declarație, făcută publică în marja summitului aniversar al NATO de la Washington, mai este precizat și faptul că „desfăşurări episodice” ale rachetelor cu rază lungă vor debuta în anul 2026. În plus, și rachete SM-6 ar urma să fie desfășurate, dar și „arme hipersonice aflate în dezvoltare”. 

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News