Într-o conferință telefonică cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a spus: „Judecând după măsurile pe care multe țări le iau împotriva noastră, acum toate sunt de facto neprietenoase. Indiferent dacă sunt sau nu pe listă”. Guvernul rus a publicat anul trecut o listă cu țări „neprietenoase”.

Potrivit agențiilor de presă de stat ruse, pe listă au fost introduse inițial două țări: Statele Unite și Republica Cehă. Vestea vine în timp ce țări din întreaga lume impun noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei sale în Ucraina.

La 28 februarie, Consiliul a aprobat:

  • o interdicție asupra tranzacțiilor cu Banca Centrală a Rusiei
  • un pachet de sprijin în valoare de 500 de milioane euro pentru finanțarea echipamentelor și a materialelor destinate forțelor armate ucrainene
  • o interdicție a survolării spațiului aerian al UE și a accesului la aeroporturile UE al operatorilor de transport de toate tipurile din Rusia
  • noi sancțiuni împotriva unor persoane și entități

Și statul Monaco, un paradis fiscal preferat de oligarhi, a anunțat că va „îngheța” activele unora dintre cetățenii ruși, iar Canada interzice importurilor de ţiţei din Rusia.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Urmărește-ne pe Google News