Cuprins:
Condiția pusă de Rusia pentru reluarea dialogului cu Ucraina
Potrivit acestuia, Putin a spus în repetate rânduri că Rusia este „deschisă la negocieri privind Ucraina și salută inițiativele de pace” venite în primul rând din țările din Sudul Global și partenerii BRICS.
„Poziția noastră cu privire la Ucraina este bin-cunoscută. Condițiile pentru încetarea imediată a ostilităților au fost stabilite de președintele Putin în luna iunie a acestui an în discursul său la Ministerul rus de Externe. Este important să ne amintim aici că Ucraina este cea care a refuzat și continuă să refuze negocierile. Mai mult, Zelenski, prin decretul său, a interzis lui și administrației sale orice contact cu conducerea rusă. Această poziție a lor nu se schimbă. Între timp, pentru a intra pe o traiectorie pașnică, este suficient ca Zelenski să anuleze acest decret al său și să dea instrucțiuni de reluare a dialogului pe baza acordurilor de la Istanbul și ținând cont de realitățile apărute pe teren”, a spus Peskov.
Kremlinul susține că ucrainenii au mai multe pierderi de la începerea războiului
El a comentat, de asemenea, declarațiile lui Trump despre pierderile ambelor părți pe durata războiului. Potrivit lui Peskov, aceste date „sunt prezentate în interpretarea ucraineană și reflectă poziția oficială a Ucrainei”, iar numărul real al pierderilor este „complet diferit”. Kremlinul susține că pierderile ucrainene „le depășesc pe cele din partea rusă”.
Donald Trump, după o întâlnire cu Zelenski și președintele francez Emmanuel Macron la Paris, a cerut o încetare imediată a focului în Ucraina și începerea negocierilor. El a declarat că „circa 600.000 de soldați ruși au fost răniți sau uciși într-un război care nu ar fi trebuit să înceapă niciodată și ar putea continua pentru totdeauna”.
Ce a cerut Vladimir Putin
În iunie, Putin a anunțat condițiile pentru încetarea ostilităților din Ucraina. El a cerut autorităților ucrainene să retragă trupele de pe întregul teritoriu al regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie și, de asemenea, să refuze aderarea țării la NATO.
Ucraina a respins aceste condiții pe care le-a considerat ca fiind echivalente cu capitularea, iar președintele Volodimir Zelenski a prezentat un „plan de victorie” pentru care a cerut sprijin suplimentar occidental.