„Acuzaţiile avansate sunt foarte grave şi cer probe tot atât de solide”, a declarat presei un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, relatează News.ro.

„Altfel, va fi evident că este o tentatică de restricţionare a libertăţii de comunicare (…) şi chiar de intimidare directă a unui patron al unei mari întreprinderi”, a apreciat el.

„Va fi evident că nu este nimic altceva decât politică”, în pofida dezminţirii preşedintelui francez Emmanuel Macron, a adăugat Peskov.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat luni că arestarea în Franţa a patronului mesageriei criptate Telegram „nu este loc o decizie politică” şi ţine „de o anchetă judiciară” şi a reiterat că Franţa este „ataşată libertăţii de exprimare şi de comunicare”.

Însoţit de garda sa de corp şi asistentul său, care-l urmează în permanenţă, miliardarul francezo-rus în vârstă de 39 de ani a fost reţinut sâmbătă seara în Aerogara Bourget, în nordul Parisului.

Pavel Durov era vizat de un mandat de căutare emis de către anchetatori francezi cu privire la diverse infracţiuni ale mesageriei sale criptate.

Arestarea preventică a lui Durov a fost prelungită până miercuri. Justiţia franceză îl acuză pe Pavel Durov de faptul că nu a acţionat împotriva unor folosiri delictuale ale mesageriei sale de către abonaţii acesteia, prin absenţa moderării şi colaborării cu anchetatorii.

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News