„Majoritatea cetățenilor susțin operațiunea, îl susțin pe președintele Federației Ruse, iar acest lucru este dovedit de statistici și de sondaje, peste 75% dintre ei de acord. Acesta este un fapt de necontestat”, a declarat Peskov.

Întrebat dacă Kremlinul ține cont și de „cei 25% care nu susțin operațiunea militară specială”, secretarul de presă al președintelui Vladimir Putin a răspuns: „Le ascultăm părerea, dar, totuși, o minoritate este o minoritate”.

„Am oferit explicații despre motivul și obiectivele acestei operațiuni. Sperăm ca oamenii care nu sunt de acord să înțeleagă ce se întâmplă. În plus, este foarte important ca ei să nu mai țină cont de fluxurile de minciuni care vin din Occident”, a adăugat Peskov.

  • Pe 14 martie, Grigori Iudin, profesor de științe politice la Şcoala de Ştiinţe Sociale şi Economice din Moscova, confirma, într-un interviu pentru Novaia Gazeta, unul dintre puținele ziare independente rămase pe piața din Rusia, reacția pozitivă a societății la acțiunile președintelui rus în Ucraina. El evoca trei sondaje mai importante, potrivit cărora aproximativ 60% din populația susține războiul din Ucraina, 20-25% nu sunt de acord cu el, iar ceilalți au ezitat să răspundă.

Peste 15.000 de ruși au fost reținuți după protestele față de război din țară

De la declanșarea războiului în Ucraina, ruși din zeci de orașe au ieșit în stradă față de invazia declanșată de Vladimir Putin.

Protestele neautorizate au fost interzise în Rusia în 2014 şi încălcarea legii poate să aducă 15 zile de detenție pentru o persoană aflată la prima infracţiune. Cei care recidivează riscă închisoare de până la cinci ani.

Potrivit OVD-Info, un proiect media independent care militează pentru respectarea drepturilor omului, 15.035 de persoane au fost reținute după ce au participat la manifestații antirăzboi în Rusia, începând cu 24 februarie

Foto: EPA

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

 
 

Urmărește-ne pe Google News