Într-un interviu acordat emisiunii „Kremlinul de la Moscova”, Peskov a declarat: „Nu cred că există o baghetă magică. Este imposibil să faci ceva în 24 de ore”.

Potrivit lui Peskov, singura modalitate prin care Trump ar putea pune capăt rapid conflictului ar fi să anunțe în discursul inaugural că SUA doresc pacea și să oprească sprijinul militar pentru Ucraina, cerând părților să negocieze. „Puteți să vă imaginați acest lucru ipotetic, dar acesta este de domeniul fanteziei”, a adăugat el.

„Dacă presupunem că următorul președinte american face o declarație în timpul discursului său inaugural că SUA sunt pentru pace și, prin urmare, își încetează sprijinul pentru Ucraina, opresc toate programele de asistență militară și solicită părților să se așeze la masa negocierilor, apoi, până dimineața, ceva în creierul cuiva se va schimba, mai ales la Kiev”, a adăugat reprezentantul Kremlinului.

În repetate rânduri, Trump a promis că va rezolva conflictul ucrainean chiar înainte de a prelua funcția, menționând că va apela personal la Vladimir Putin și Volodimir Zelenski pentru a începe negocierile.

Referitor la viitoarele alegeri prezidențiale americane, Peskov a remarcat predictibilitatea politicienilor democrați. „Nu avem un candidat, dar, desigur, democrații sunt mai previzibili”, a spus el, subliniind că această caracteristică se aplică aproape tuturor democraților, inclusiv vicepreședintei Kamala Harris.

Secretarul de presă al Kremlinului a anticipat continuarea liniei dure împotriva Rusiei din partea democraților, precum și presiunea asupra țărilor UE și „înrobirea” lor politică și economică. Peskov a exclus posibilitatea restabilirii imediate a relațiilor ruso-americane, care se află în prezent la cel mai scăzut nivel din istoria lor, potrivit agenției de presă TASS.

Urmărește-ne pe Google News