Dacă, după zborul mortal de la etajul opt al unui bloc din Capitală, căruia Robert i-a supravieţuit miraculos, Bancpost a avut o poziţie rezervată, ba chiar plină de compasiune faţă de fostul lor coleg, în timpul procesului, lucrurile au luat o cu totul altă întorsătură.

Reprezentantul băncii, aflat în sală la fiecare termen de judecată, a încercat din răsputeri să convingă instanţa, prin pledoariile sale, că Robert – ale cărui oase sunt prinse în zeci de şuruburi – ar trebui închis pentru că, în mai multe rânduri, a golit seifurile agenţiei pe care o conducea.

Tânărul nu va face nici o zi de închisoare

În acest “război” a câştigat, până la urmă, apărătorul “bancherului sinucigaş”, avocatul Mihai Olariu, coordonatorul Casei de Avocatură “Olariu & Asociaţii”, care a reuşit să obţină pentru clientul său o condamnare de doar trei ani de închisoare cu suspendare.

Surse judiciare ne-au dezvăluit faptul că, în cazul în care pledoaria pentru pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare nu ar fi avut câştig de cauză în instanţă, apărătorul “bancherului sinucigaş” mai avea alte două variante: patru ani în libertate sub control judiciar şi cinci ani executaţi la un loc de muncă pe care să şi-l aleagă Robert.

A fost filmat când fura

Robert Cătălin Pascu a devalizat, în patru rânduri, casieria agenţiei Bancpost din strada Romancierilor din Bucureşti, sucursală al cărei director era. Pe 29 şi pe 31 decembrie 2007 şi pe 1 şi pe 2 ianuarie 2008, tânărul a furat 112.000 de euro, pe care i-a jucat la cazinou.

Camerele de supraveghere din instituţie l-au înregistrat pe bancher când tasta codurile de securitate şi intra în camera unde se afla seiful. După ce a pierdut toţi banii, tânărul a încercat să se sinucidă. S-a aruncat de la etajul opt al unui bloc de pe str. Foişorului din Capitală. A scăpat cu viaţă, însă a stat mai multe luni în spital.

Urmărește-ne pe Google News