Pentru asta, Saki Tomogami a apelat la un regim de viață drastic și a impus câteva reguli strice, ce au fost respectate cu sfințenie. Timp de 18 ani, femeia nu a cheltuit mai mult de 1,4 dolari pe zi pentru mâncare, a mâncat mereu din oală și nu a cumpărat veselă în casă și niciodată nu a cumpărat nimic dacă produsului nu i-a fost aplicată o reducere consistentă, scrie eselspaniol.com.

Saki Togomani a mâncat pâine prăjită, ridichi și tăiței

Povestea a ieșit la suprafață după ce Saki Tomogami a apărut la emisiunea „Happy!Bomby girl”, o producție japoneză care scoate în evidență fetele tinere ce și-au schimbat viața prin perseverență și muncă asiduă. Deși a fost greu, Saki a admis că s-a bucurat să vadă cum economiile sale cunosc noi dimensiuni.

Pentru asta, pentru a redus la absurd cheltuielile. Își gătea numai acasă, s-a limitat la mâncăruri simple, precum tăițeii, ridichi și pâine prăjită. Astfel, a cheltuit maxim 50 de yeni (35 de cenți) pe fiecare masă.

Din când în când, foarte rar, își permitea să adauge pe masă o bucată de somon cu orez sau gem pentru pâine. În plus, tânăra a mâncat numai din oală, nefiind nevoită să cumpere boluri, farfurii sau alte ustensile de bucătărie.

Hainele, luate de la rude, iar mobila din gunoi

Din momentul în care și-a trasat planul pentru visul său, a încetat să mai cumpere haine noi. S-a mulțumit cu cele primite de la rude. Mobila din casă era căpătată de la cunoștințe sau luată din gunoi.

Un venit suplimentar la salariul ei – Saki Tomogami fiind agent imobiliar – a venit din vânzarea părului. Podoaba capilară era într-o stare atât de bună, încât îl putea vinde cu 3.100 de yeni (20 dolari). Bani care îi asigurau traiul pentru o jumătate de lună.

Astfel, la 27 de ani, Saki și-a permis prima casă. Aceasta a fost cumpărată în Saitama, la nord de Tokyo, pentru 69.000 de dolari. Nu s-a oprit aici, a adăugat și chiria obținută și astfel, peste alți 2 ani, și-a cumpărat o a doua casă. În urmă cu 5 ani și-a luat și a treia casă, evaluată aproximativ 270.000 de euro.

Visul femeii de 37 de ani a luat forma finală în momentul în care a deschis Cafe Yuunagi, o locație destinată pisicilor. Cafeneaua este un real succes, iar banii obținuți sunt folosiți, susține Saki, pentru îngrijirea animalelor.

Urmărește-ne pe Google News