Pablo Escobar, celebrul traficant de droguri din Columbia, a încheiat un acord cu statul columbian prin care era de acord să fie arestat, însă doar dacă îi sunt îndeplinite anumite condiții.

Condiții de lux în închisoare

Închisoarea în care a stat Pablo Escobar a fost ridicată în 1991, potrivit cerințelor sale, în Medellin. În plus, a avut dreptul să-și aleagă și gardienii. Construcția a fost numită „La Catedral” (Catedrala).

Închisoarea lui Pablo Escobar era prevăzută cu baie cu jacuzzi, dar și cu un dormitor. În plus, complexul avea și un teren de fotbal, un club, dar și propriul bar. Traficantul de droguri și oamenii lui de încredere aveau telefoane mobile și alte căi de comunicare care îi ajutau să-și deruleze afacerile.

Pe 22 iulie 1992, Pablo Escobar a evadat împreună cu oamenii lui, după ce statul a aflat despre luxul existent în închisoare.

@andrei.zegrean #pabloescobar #travellife ♬ sunet original – Andrei Zegrean | 🌎

„La Catedral” a devenit obiectiv turistic

În prezent, închisoarea în care a stat Pablo Escobar este un loc abandonat, iar „La Catedral” a devenit obiectiv turistic. Vegetația a crescut, iar complexul, cândva unul de lux, a ajuns o ruină. Un vlogger român a filmat ceea ce a mai rămas din închisoarea de unde celebrul traficant de droguri a evadat în urmă cu mai bine de trei decenii.

Urmărește-ne pe Google News