Presopunctura

Se bazează pe corespondenţa dintre organe şi punctele presate pe piele – în acest caz, este vorba despre punctele de acupunctură, pe care maseurul trebuie să le cunoască foarte bine. Este o metodă de tratament indicată celor care suferă de migrene, dureri de spate, depresie, insomnie, alergii, astm, constipatie, sindrom premenstrual, impotenţă şi infertilitate.

Masajul neuromuscular

Este o formă de masaj terapeutic mai profund – se presează fiecare muşchi, obţinându-se un uşor efect dureros, cu scopul de a reînvăţa muşchii contractaţi în urma unui traumatism să se relaxeze. Tratează cu succes durerile de spate, gât, umeri sau şold şi este eficient în recuperarea necesară după accidente, traumatisme sau intervenţii chirurgicale.

Reflexoterapia

Foloseşte, în principal, punctele reflexogene de la nivelul tălpilor pentru a stimula organele corespunzătoare acestora. Punctele sensibile (dureroase) indică zonele în care se acumulează toxine, blocând circulaţia bioenergiei înspre şi dinspre organele respective.
Stimularea prin masaj a acestor puncte deblochează energia şi ameliorează starea organului afectat. Prin reflexoterapie se pot trata, printre altele, bolile aparatului respirator, afecţiunile cardiovasculare şi digestive, suferinţele ficatului şi ale vezicii biliare, parezele şi hemiparezele.

Masajul limfatic

Numit şi drenaj limfatic, acesta îmbunătăţeşte circulaţia limfei în organism. Este o metodă dureroasă, care cere ca terapeutul să cunoască perfect “harta” staţiilor ganglionare şi a vaselor limfatice pe care le activează prin masaj.

Shiatsu

Este o tehnică ce pune la grea încercare maseurul şi poate fi foarte dureroasă pentru pacient. Terapeutul exercită presiune în punctele de acupunctură şi de-a lungul meridianelor energetice folosind degetele, palma, pumnul, cotul sau genunchiul.
Masajul shiatsu elimină blocajele energetice, activează capacitatea de regenerare a organismului şi dă rezultate optime în tratamentul artrozelor, artritei, în lumbago, cervicalgii, torticolis, tulburări ale ciclului menstrual şi tulburări digestive (colite, constipaţie etc.), dar şi în afecţiuni psihologice (de la depresie şi anxietate la toxicomanie şi tulburări sexuale).

Contraindicaţii

Nu este indicat să faci masaj dacă ai arsuri, răni deschise, afecţiuni dermatologice, osteoporoză, boli infecţioase, cardiace sau pulmonare, varice inflamate, tumori canceroase ori boli psihice ce produc excitaţie nervoasă. Şi sarcina reprezintă o contraindicaţie. Dacă eşti alergic(ă) la vreo substanţă, spune-i terapeutului, pentru ca acesta să poată verifica ingredientele pe care le conţine uleiul sau crema pe care o foloseşte la masaj.

Urmărește-ne pe Google News