1. Blocuri cu bulină roşie. Există riscul prăbuşirii în caz de cutremur. Chiar dacă pe bulină scrie că blocul e expertizat tehnic, expertiza nu mai e valabilă, pentru că a fost făcută acum 10-15 ani.
3. Datorii la furnizori. Există blocuri care au datorii la furnizori, dar nu au restanţieri. Sunt acele imobile în care s-a furat cu complicitatea furnizorului. Se poate verifica sunând la principalul furnizor de energie termică, pentru a afla nivelul datoriilor.
4. Degradarea faţadei, a terasei, a subsolului. Verificarea se face prin simplă vizionare: să nu existe fisuri de-a lungul faţadei, să nu existe desprinderi ale rosturilor de protecţie dintre clădirile învecinate, să nu fie probleme la subsol şi terasa să fie acoperită.
5. Izol a ţia blocului. Dacă blocul e termoizolat recent se vede cu ochiul liber. E adevărat că nu se poate verifica repede calitatea termoizolării, dar un astfel de imobil vă poate aduce o reducere la factura de întreţinere.
6. Trebuie să existe o asociaţie. Acolo unde nu e înfiinţată asociaţia de proprietari şi pe hârtiile de la avizier scrie “asociaţie de locatari” există un mare risc cu privire la legalitatea actelor. Se poate verifica mergând la preşedintele asociaţiei.